اخباراخبار سخت افزار

سوئیچ اینتل به سوکت LGA1954 برای پردازنده های سری Nova Lake دسکتاپ!

پردازنده های Nova Lake

طبق مستندات حمل‌ونقل که از NBD.ltd به‌دست اومده، به‌نظر می‌رسه که اینتل قصد داره از سوکت LGA1954 برای پردازنده‌های نسل آینده‌اش به نام Nova Lake در دسکتاپ استفاده کنه. این تغییر همراه با ابزارهای مربوط به PCH (پلتفرم کنترلر هاب) هست که احتمالاً برای چیپست‌های سری 900 طراحی شدن. البته این اطلاعات تأکید می‌کنن که نسل Nova Lake هنوز یک محصول در سال 2026ـه، پس عرضه قریب‌الوقوعی برای این پردازنده‌ها متصور نیست. ادامه این خبر رو با توییک فا همراه باشید.


🔧 Nova Lake و مشخصات پردازنده‌های نسل آینده

پردازنده‌های Nova Lake قراره جایگزین Arrow Lake بشن و 52 هسته ترکیبی داشته باشن. این پردازنده‌ها از دو کلاستر ۸ هسته‌ای Coyote Cove P و ۱۶ هسته Arctic Wolf E بهره می‌برن که با ۴ هسته کم‌مصرف LPE در SoC Tile تکمیل میشن. این ترکیب به پردازنده امکان میده که توان پردازشی بالاتری ارائه بده. البته هنوز مشخص نیست که آیا این پروژه با این ویژگی‌های پیشرفته به مرحله تولید انبوه می‌رسه یا نه، چون مهندسان اینتل هنوز در حال بررسی استراتژی‌های مختلف طراحی هستن.


🧩 پلتفرم جدید و تفاوت‌ها در اندازه چیپ‌ها

مستندات همچنین به ایستگاه‌های ریبالینگ برای چیپ BGA با ۸۸۸ پد اشاره دارن که به اندازه 600 میلی‌متر مربع می‌رسه. این اندازه به‌نظر برای PCH Nova Lake در نظر گرفته شده و در مقایسه با چیپ‌های سری 800 موجود (مثل Z890 و B860) که اندازه‌ای حدود 650 میلی‌متر مربع دارن، به‌طور قابل توجهی کوچکتره. البته این موضوع هنوز اطلاعات خاصی درباره تفاوت‌های عمده چیپ‌ها نمیده.


🛠️ محدودیت سوکت LGA1851 و چشم‌انداز آینده

محدودیت عمر سوکت LGA1851 قطعاً ناامیدکننده بوده، ولی شایعاتی درباره Arrow Lake Refresh وجود داره که شاید برای طرفداران این سوکت‌ها که هزینه زیادی برای این پلتفرم کرده‌بودن، یه تسکین باشه. طبق اطلاعات لو رفته، اینتل در حال برنامه‌ریزی برای معرفی Arrow Lake Refresh با مدل‌های K و KFـه. این مدل‌ها به‌طور خاص برای کسانی که دنبال پردازنده‌های آنلاک (Overclockable) هستن، عرضه میشن.

پیش‌بینی میشه این نسخه با ۴۰ هسته (۸ هسته پرفورمنس + ۳۲ هسته کمکی) و طراحی به‌روز شده برای NPU (واحد پردازش عصبی) بیاد. هدف اصلی این به‌روزرسانی، حل مشکلات تاخیر و بهبود عملکرد بوده، هرچند جزئیات دقیق هنوز مشخص نیست. مدل‌های جدید به احتمال زیاد TDP بالاتری هم خواهند داشت، و سری ۳۰۰ Core Ultra به‌طور اختصاصی شامل مدل‌های K و KF خواهد بود.

سوکت‌ها معمولاً برای دو نسل پشتیبانی می‌کنن، و در حالی که LGA1700 یک استثنا بوده و نسل‌های 13 و 14 فقط بازطراحی‌هایی از همون معماری‌های قدیمی‌تر بودن که بیشتر روی فرآیندهای مشابه تمرکز داشتن.


🔋 پشتیبانی از LGA1954 و انتقال به مرحله تست

سوکت LGA1954 قراره ۱۹۵۴ پد الکتریکی فعال داشته باشه، و احتمالاً تعداد کل پدها (با احتساب پین‌های دیباگ) از ۲۰۰۰ پد فراتر بره. این موارد طبق شمارش دستی پدها روی مادربرد LGA1851 در یک رویداد در ژاپن تأیید شدن. اگر این اطلاعات صحیح باشه، نسل آینده Nova Lake و شاید حتی Razer Lake به احتمال زیاد با سوکت جدید LGA1954 سازگاری خواهند داشت، ولی اطلاعات فعلی کافی نیست که بتونیم نتیجه‌گیری قطعی داشته باشیم.


🔬 تست‌های اولیه و گسترش سخت‌افزار جدید

این مستندات به این نکته اشاره دارن که اینتل در حال توزیع سخت‌افزار تستی LGA1954 به تأسیسات جهانی خود هست. البته این سخت‌افزارها هنوز مادربردهای کامل نیستند و به‌نظر می‌رسه که به‌عنوان اینترپوزر (آداپتور مخصوص تست) برای بررسی تنظیمات ولتاژ در نظر گرفته شدن. به هر حال، این کیت‌ها برای “NVL-S” طراحی شدن، که مخفف Nova Lake Desktopـه.


📝 جمع‌بندی

در حالی که هنوز مشخص نیست که Nova Lake چه زمانی وارد بازار میشه، به نظر می‌رسه اینتل به‌طور جدی در حال آماده‌سازی سوکت جدید LGA1954 برای پردازنده‌های نسل بعدی خودش باشه. این تغییر می‌تونه انقلاب بزرگی در صنعت پردازنده‌ها باشه، با هسته‌های بیشتر و معماری بهینه‌شده برای استفاده در دسکتاپ‌های حرفه‌ای، اما یه ضدحال برای دارندگان مادربردهای Z890 که مجبورن برای ارتقا به نوا لیک، مادربردهاشون رو عوض کنن!

آرش پدرام

سلام! من آرش پدرام هستم، ۲۶ سالمه و از سال ۹۵ تو دنیای جذاب تکنولوژی و سخت‌افزار کامپیوتر فعالیت می‌کنم. از همون اول که با کامپیوتر آشنا شدم، عاشق این حوزه شدم و شروع کردم به زیر و رو کردن بررسی قطعات مختلف. چند سالی تو بازار کامپیوتر ایران مشغول به کار شدم تا بتونم از نزدیک با نیازها و چالش‌های این حوزه آشنا بشم. به مرور زمان فهمیدم که جامعه تکنولوژی ایران به یه منبع تخصصی، پویا و بی‌طرف نیاز داره. این شد که به "توییک‌فا" پیوستم و حالا اینجا با هم کلی ماجراجویی‌های تکنولوژیکی داریم!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا